Eino Leino -talo on Vuoden matkakohteita

Eino Leino -talo liittyy yhtenä kohteena vuoden 2014 Matkamessuilla valitun Vuoden kotimaan matkakohde Oulujärven kulttuurikierrokseen.

Vuoden kotimainen matkakohde 2013:

Oulujärven Kulttuurikierros

Oulujärven Kulttuurikierros on nimetty vuoden 2013 kotimaiseksi matkakohteeksi. Matkailutoimittajien Kilta ry:n valinta julkistettiin perinteisesti Matka 2014-messujen yhteydessä torstaina messujen avauspäivänä 16.1.2014 Helsingissä.

Oulujärven Kulttuurikierros on Kajaanin kaupungin sekä Paltamon ja Vaalan kuntien alueella toimivien matkailualan yritysten, tapahtumajärjestäjien, museoiden ja kansanperinteen vaalijoiden toteuttama matkakohteiden verkosto. Sen on koonnut yhteisesitteeksi Oulujärven Jättiläiset ry.

Kulttuurikierrokseen kuuluu yli 20 kohdetta Oulujärven alueella. Skaala ulottuu korkeakulttuurisesta sanan ja sävelen juhlasta koko kansan rakastamaan Kassu Halosen populaarimusiikkiin, kaupunginteatterista kesäteattereihin, Kainuun museosta talonpoikaismuseoihin, taidenäyttelyistä laaja-alaisiin keräilykokoelmiin, kirkkoarkkitehtuurista linnanraunioihin.

- Kulttuurikierros on paitsi matkailijoita palveleva verkosto, myös kunnianosoitus Kainuulle, sen monisävyiselle historialle, työteliäille ihmisille, ainutkertaiselle luonnolle ja yritteliäälle nykypäivälle, totesi valinnan perusteista Matkailutoimittajien Killan puheenjohtaja Eero Nokela.

- Matkailijan kannalta kierroksen monipuolisuus on valtakunnallisestikin katsottuna häkellyttävä. Varsinaisten kohteiden lisäksi tarjolla on hyvin informoituja ja runsaita harrastusmahdollisuuksia: kalastusta Oulujärvellä, veneilyä, hiekkarantaelämää, patikointia, kestävyysjuoksua, hevosvaelluksia, golfia, frisbeegolfia, kylätapahtumia, tutustumista tervasoudun ja lohilordien menneisyyteen ja perinneherkkuihin sekä perehtymistä kansallisten suurmiestemme Elias Lönnrotin ja Eino Leinon elämäntyöhön heidän Kainuun ajoiltaan, Nokela luetteli.

Matkailijalla on käytössään runsas, korkeatasoinen ja monipuolinen esitemateriaali ja internet-sivut, jotka Oulujärven Jättiläiset ry on tuottanut.

Vuosittain jaettavan kotimaisen matkakohteen diplomin vastaanottivat Oulujärven Jättiläiset ry:n puheenjohtaja Esko Piippo ja matkaopas Kirsi Kilpeläinen.