Suomen Kirjallisuusarkisto vetoaa Leino aineistoista

13.10.2014

Eino Leinon käsikirjoituksia toivotaan SKS:n arkistoon

 

Eino Leinon käsikirjoitusjäämistöä on saapunut SKS:n kirjallisuusarkistoon vuosien saatossa murusina maailmalta. Aineistoa on kuitenkin vielä paljon tunnetuilla ja tuntemattomilla teillä.

 

SKS:n kirjallisuusarkisto vetoaakin Eino Leinon käsikirjoitusjäämistöä hallussaan pitäviin tahoihin aineiston luovuttamiseksi Eino Leinon arkistoon.  Kansallisperintömme säilyttäminen jälkipolville on muistiorganisaatioiden tehtävä.

Parhaillaan Eino Leinon arkistoa revisioidaan. Alkuperäisaineistojen oikeellisuus todennetaan, säilyvyydestä huolehditaan, aineistoja kunnostetaan ja digitoidaan. Yksityisomistuksessa oleva aineisto jää tämän huolenpidon ulkopuolelle. Puuttuvat aineistot vaikuttavat myös kirjallisuus- ja kulttuurihistoriallisen tutkimuksen lähtökohtiin ja päätelmiin. Lisäksi sukupolvien myötä katoaa muistitietoa käsikirjoitusten vaiheista: aineiston historia hämärtyy ja dokumentointi vaikeutuu.

SKS:n kirjallisuusarkisto on suomalaisen kirjallisen kulttuurin erikoisarkisto, joka kartuttaa kirjallisuus- ja kirjallisuushistoriallisia kokoelmia ja huolehtia niiden käytettävyydestä.

Lisätietoja: puh. 0201 131 262, kirjallisuusarkisto@finlit.fi