Eino Leino -näytelmäristeilyt kesällä 2020

17.6.2020

Eino Leino -näytelmäristeilyt kesällä 2020

 

Suomen kansallisrunoilijana tunnettu Eino Leino nousee kesällä 2020 höyrylaivan kyytiin matkatakseen Oulujärven maisemiin. Elämäni virvatuli - risteilyllä Leinon kanssa on monologimuotoinen näytelmäristeily, joka kuljettaa katsojat yhdessä Leinon kanssa runoilijan lapsuuden ja nuoruuden maisemien kautta Leinon runoilijantien taipaleelle.

”Höyrylaiva kuljetti Leinon kotitalosta Hövelönlahdelta koulutielle ja suureen maailmaan, nyt se tuo runomestarin takaisin kotimaisemiinsa. Dramaturgia kulkee sen mukaan mitä Leinolle tulee mieleen matkan varrella, tutuissa maisemissa. Elämänsä kanssa tappelevan taitelijan tarinassa käydään pitkälti lävitse mestarin ruonoilijantien eri vaiheet.”, Leinon saappaisiin astunut näyttelijä Sami Sainio kertoo.

Vuonna 1920 rakennettu höyrylaiva Kouta on omiaan kuljettamaan Leinoa. Tarkkaa tietoa ei ole, mutta Leinon voi hyvin kuvitella istahtaneen saman laivan kannelle jo eläessään. Paikkaan sidotun näytelmän ydintä ovat myös Leinon lapsuuden ja nuoruudenmaisemat Kajaaninjoki, Hövelönlahti sekä sielunmaisemaksi muodostunut Oulujärvi. 

"Sainio tekee Leinonsa erinomaisesti. Etenkin sisällä salongissa hän on välillä tulta ja tappuraa ja taistelumieltä, välillä elämänsä loppupuolella lapsuuttaan itku silmässä muisteleva mies."
Seppo Turunen, Kainuun Sanomat

Kolmeen näytökseen jaettu draamallinen risteily tarjoaa ihmisille myös aikaa nauttia maisemista ja höyrylaiva Koudan tarjoiluista. Laivassa on lämmin ja katettu salonki. Laivan kahvio & baari palvelee koko risteilyn ajan.

Näytelmäristeilyt kesällä 2020

4.7. klo 19

21.8. klo 19

22.8. klo 19

28.8. klo 19

3.9. klo 18

4.9. klo 18

5.9. klo 18

10.9. klo 18

11.9. klo 18

12.9. klo 18

Risteilyn lähtö- ja paluusatama on Kajaanin Kalkkisillan laituri osoitteessa Kalkkisillantie 4, Kajaani.

Liput 58 €, ryhmälippu yli 5 hengen ryhmille 50 € / hlö

LIPUT JA LISÄTIEDOT

https://oulujarviristeilyt.fi/category/10/eino-leino-oulujarvella

Näytelmäristeilyn voi tilata myös tilausristeilynä höyrylaiva Koudan kautta.

***

Näyttelijä Sami Sainio on käsikirjoittanut näytelmän yhdessä ohjauksesta vastaavan Veikko Leinosen kanssa. Teksti pohjautuu Leinon omiin teksteihin sekä kirjoittajien terävöinteihin. Näytelmän puvustuksesta vastaa Pirkko Paananen. Tuotannosta vastaavat yhteistyössä Vaara-kollektiivi ja höyrylaiva Kouta. Näytelmän toteutumista on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto.