Vuoden suomalainen matkakohde - Oulujärven kulttuurikierros

                                            TIEDOTE

                                                                           

                                                                                                            

Vuoden kotimainen matkakohde:

Oulujärven Kulttuurikierros

Oulujärven Kulttuurikierros on nimetty vuoden 2014 kotimaiseksi matkakohteeksi. Matkailutoimittajien Kilta ry:n valinta julkistettiin perinteisesti Matka 2014-messujen yhteydessä torstaina messujen avauspäivänä 16.1. Helsingissä.

Oulujärven Kulttuurikierros on Kajaanin kaupungin sekä Paltamon ja Vaalan kuntien alueella toimivien matkailualan yritysten, tapahtumajärjestäjien, museoiden ja kansanperinteen vaalijoiden toteuttama matkakohteiden verkosto. Sen on koonnut yhteisesitteeksi Oulujärven Jättiläiset ry.

Kulttuurikierrokseen kuuluu yli 20 kohdetta Oulujärven alueella. Skaala ulottuu korkeakulttuurisesta sanan ja sävelen juhlasta koko kansan rakastamaan Kassu Halosen populaarimusiikkiin, kaupunginteatterista kesäteattereihin, Kainuun museosta talonpoikaismuseoihin, taidenäyttelyistä laaja-alaisiin keräilykokoelmiin, kirkkoarkkitehtuurista linnanraunioihin.

- Kulttuurikierros on paitsi matkailijoita palveleva verkosto, myös kunnianosoitus Kainuulle, sen monisävyiselle historialle, työteliäille ihmisille, ainutkertaiselle luonnolle ja yritteliäälle nykypäivälle, totesi valinnan perusteista Matkailutoimittajien Killan puheenjohtaja Eero Nokela.

- Matkailijan kannalta kierroksen monipuolisuus on valtakunnallisestikin katsottuna häkellyttävä. Varsinaisten kohteiden lisäksi tarjolla on hyvin informoituja ja runsaita harrastusmahdollisuuksia: kalastusta Oulujärvellä, veneilyä, hiekkarantaelämää, patikointia, kestävyysjuoksua, hevosvaelluksia, golfia, frisbeegolfia, kylätapahtumia, tutustumista tervasoudun ja lohilordien menneisyyteen ja perinneherkkuihin sekä perehtymistä kansallisten suurmiestemme Elias Lönnrotin ja Eino Leinon elämäntyöhön heidän Kainuun ajoiltaan, Nokela luetteli.

Matkailijalla on käytössään runsas, korkeatasoinen ja monipuolinen esitemateriaali ja internet-sivut, jotka Oulujärven Jättiläiset ry on tuottanut.

Vuosittain jaettavan kotimaisen matkakohteen diplomin vastaanottivat Oulujärven Jättiläiset ry:n puheenjohtaja Esko Piippo ja matkaopas Kirsi Kilpeläinen.

 

Lisätietoa:     toimittaja Sakari Karttunen, p. 040 541 6704

                      sihteeri Pirjo Nuottimäki, Oulujärven Jättiläiset ry, p. 040 415 9171