Lahjoitukset Leino -työhön

Kainuun Eino Leino -seura ry on alkuperäisen tehtävänsä ja sääntöjensä mukaisesti kantanut ja elävöittänyt kirjailija Eino Leinon muistoa ja elämäntyötä jo yli 40 vuotta. Seuran voimavarat ovat olleet niissä ihmisissä, jotka ovat halunneet toimia ja antaa aikaansa ja henkistä voimaansa Suomen suurimman runoilijan perinnön elävöittämiseen.

Seuran suurimpia haasteita oli vuonna 1978 vihityn Eino Leinon synnyinkodin mukaisen Eino Leino -talon rakentaminen Kajaanin Paltaniemelle. Talo palasi vuosikymmenien jälkeen Eino Leino -seuran hoidettavaksi yhteistyössä Elias Lönnrot -seura ry:n kanssa 2010-2016. Talon omistus siirtyi vuoden 2017 alusta Eino Leino talon -säätiölle, jonka taustalla em. seurojen lisäksi Paltamon kunta. Talon ylläpito ilman vakituista tukea on edelleen haasteellista. Talo kiinnittää Leinon kirjailijamuiston synnyinseutuunsa. Talon yhteydessä viihtyy monenlainen kulttuuritoiminta, kuten kesäteatteri, näyttelyt, juhlatilaisuudet, runokahvilat ja kirjapäivät.

Vetoamme suureen suomalaiseen kulttuurikansaan, niihin, jotka koette tärkeäksi kaiken sen, jonka Leino on lahjoittanut kansalleen: Tukekaa työtämme!

Rahalliset lahjoitukset voi osoittaa tileille:

Kainuun Eino Leino seuran pankkitilinumero: FI8220181800019154

Eino Leino talon -säätiön pankkitili: FI07 1841 3000 0062 83

Kainuun Eino Leino -seura ry ja Eino Leino talon -säätiö ottaa vastaan myös testamenttilahjoituksia.

Otamme vastaan myös kuvataidelahjoituksia ja Eino Leinoon liittyvää kirjallisuutta.