Koostekokoelmat

Kirjokeppi

Kirjokeppi runokokoelma sisältää Eino Leinon runoja valikoiman alkuperäiskokoelmien ulkopuolelta. Teos ilmestyi Otavan kustantamana 1949. Sen toimittivat Aarre Peltonen ja Eino Kauppinen. Teoksen toimittajat laativat runojen yhteyteen sivun alareunaan lyhyen selonteon runon taustoista ja syntyhistoriasta. Runot alkavat varhaisrunoista ja ovat elämän eri kausilta  päättyen käännösrunoihin. Kirjan lopussa on runoille aakkosellinen ja esiintymisjärjestyksen mukainen hakemisto.

Elämän laulu

Kokoelmaan on valittu merkittävä osa Eino Leinon runotuotantoa, yhteensä 265 runoa. Vuonna 1947 julkaistun kokoelman toimitti professori V. Tarkiainen. Sivujen alareunassa on viitetietoutta runoihin. Lopussa on aakkosellinen ja sivujärjestykseen perustuva hakemisto.

Hymyilevä apollo, erillispainos 2003, Otava

Hymyilevä apollo ilmestyi ensimmäisen kerran kokoelmassa Sata ja yksi laulua vuonna 1898 runoelman Hymni kolmantena lauluna.

Eino Leino: Hymyilevä apollo Päivän poika, Otava 1959
Kaksi runoelmaa
L.Onerva - Eino Leino: Toisillemme, valikoima runoja, toimittaneet Reetta Nieminen ja Jorma Rakkolainen, Otava 1986
Eino Leino: Laulun lahja, Karisto
Vapauden vartio, toim. Aarre M. Peltonen, Alea-Kirja Oy 1989

Eino Leino: Vapauden vartio

on valikoima Eino Leinon runoutta vuosilta 1915-1926. Kokoelma sisältää I Ihmisyyden mahti - runoja kokoelmien ulkopuolelta ja II Pohjan yhteys - viimeinen runokokoelma. Kokoelman on toimittanut Aarre M. Peltonen. Kirja sisältää Peltosen esipuheen sekä tekstien viitetiedoston kirjan lopussa.

Eino Leino: Suomen kansan Kalevala ja suomalainen kansallishenki, Isänmaanystävän mietteitä vuosilta 1895-1925, Alea-kirja 1991

Kirja sisältää Eino Leinon artikkeleita Kalevalasta, suomalaisuudesta, kansallisista merkkihenkilöistä, jne.

Eino Leino: Rakkauden lauluja, valikoima runoja Leinon tuotannosta, toimittanut Hannu Mäkelä, Otavan pokkarisarja 2013
Eino Leinon Valitut teokset I-IV 1939