Paltaniemen teatterin näyttämö

Kivesjärveläiset 2013
Nummisuutarit 2014
Kivenpyörittäjän kylä 2015
Onnen maa 2017

Lystinurmi -ladon taakse rakennettiin 2013 Paltaniemen teatterin näyttämö, jossa teatterilaiset esittivät 2013 Eino Leinon Kivesjärveläiset. Kesän 2013 näytelmä oli Aleksis Kiven Nummisuutarit, joka täytti 150 vuotta. Kesällä 2015 teatterin ohjelmassa oli Heikki Turusen Kivenpyörittäjän kylä, joka saavutti hyvän suosion ja sai paljon kiitosta.

 

Paltaniemen teatteri tuo kesällä 2016 näyttämölle Heikki Turusen Simpauttajan. Simpauttaja palkittiin vuonna 1973 J. H. Erkon palkinnolla parhaana esikoisteoksena. Presidentti Kekkonenkin muisti tekijää rohkaisevalla myllykirjeellä. Simpauttaja on Turusen väkevää ja vakuuttavaa maaseutukuvausta.

Kirja kertoo tarinan, jossa kylään Pielisen rannalle saapuu keväällä kummallinen ja outo mies, Simpauttaja, josta ei paljon tiedetä. Hän herättää paikallisissa asukkaissa levottomuutta ja epäilyjä. Kun vielä Simpauttajaa ihastuttaa Taivaisen iloluontoinen Juuli, alkaa epäilyjen ympärille syntyä draamallisia tapahtumia. Kylän ihmiset ovat omaleimaisia, kiinnostavia tyyppejä, jotka elävät maaseutuympäristöään elämän maku suussa. Kun Simpauttaja syksyllä kylästä poistuu, mikään ei ole ennallaan.

Näytelmän ohjaa Anne Ballini. Näytäntökausi on 5.7.-26.7.2016. Kesäteatterin näyttelijäksi voi ilmoittautua osoitteeseen: einoleinotalo@gmail.com