Eino Leino -talo

Eino Leino -talo avoinna

Eino Leino -talon kesäkausi alkaa keskiviikona 7.6.2017. Talo, talon kahvio, Elias Lönnrot ja Eino Leino -näyttelyt ovat avoinna sunnuntaisin ja arkisin tiistaista perjantaihin  klo 12 -16. Kesäkausi päättyy 13.8.2017.

Taloon voi tutustua kesäkauden ulkopuolella varauksesta, josta on erikseen sovittava. Yksityisiltä varaajilta peritään tällöin 50 €:n maksu. Ryhmien vierailuista on sovittava erikseen. Varaukset: einoleinotalo@gmail.com tai 045-8849350.

Eino Leino -perinnetalo

Sutelantie 28, 88750 Paltaniemi

Eino Leino -talo kuului vuoden 2014 matkamessujen Vuoden matkakohteeseen, joka on Oulujärven kulttuurikierros:

Kesälauantaisin talossa on yleensä yksityistilaisuuksia. Talo toivoo, ettei niitä häirittäisi vierailuilla.

Eino Leino -talon kirjapäivien aikaan talo on auki myös lauantaina.  Talon piirissä toimii Paltaniemen teatteri, jonka esitysajat näkyvät Paltaniemen teatterin sivuilla. Lystinurmi-ladolla on kesäisin yleensä valokuva- tai kuvataidenäyttely.

Talon kesäaikainen aukiolo kestää koulujen alkamiseen sunnuntaihin 13.8.2017 asti. Talvikautena talo avataan sopimuksesta, jolloin peritään erillinen maksu.

Kesäkaudella talo ei peri sisäänpääsymaksua, mutta toivomme, että vierailijat pudottavat 2 €:n kolikon talon kuistilla olevaan "Pelti-Einoon" talon ylläpitämiseksi. Pääsymaksuksi riittää yksi kolikko kesässään.

Taloa vuokrataan koko vuoden yksityistilaisuuksiin, puh. 045-8849350.

einoleinotalo@gmail.com

Ks.: www.einoleinotalo.fi

Eino Leino -talo  perinnetalo on rakennettu Elias Lönnrotin (1802-1884) asuintorpan ja Eino Leinon (1878-1926) syntymäkodin Hövelön kopiona vuonna 1978.

Lönnrot asui Hövelössä 1834-35 ja kokosi sen suojissa Vanhan Kalevalan. Eino Leino eli lapsuutensa (1878-95) Emilia ja Antti Lönnbohmin perheen nuorimpana kymmenestä lapsesta Hövelön kurkihirren alla. Leinon sisaruksina varttuivat Hövelössä myös kirjailija, kriitikko ja teatterimies Kasimir Leino ja monialainen lahjakkuus Oskar Lönnbohm.

Vanha Hövelö purettiin 1970-luvun alussa. Sen ns. Lönnrot -pääty, josta taloa oli jatkettu, oli purettu jo vuosikymmeniä aiemmin. Vanhan Hövelön piirustusten mukaan rakennettu Eino Leino -perinnetalo vihittiin nykyiselle paikalleen Paltaniemen kuvakirkon läheisyyteen Leinon syntymäpäivänä vuonna 1978, kun Eino Leinon syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta.

Vuoden 2017 alusta Eino Leino -talon omistaa Eino Leino talon -säätiö. Säätiön ovat muodostaneet Kainuun Eino Leino -seura ry,  Elias Lönnrot -seura ry ja Paltamon kunta.

Tuki säätiön kulttuurityölle

Talon ylläpitävää säätiötä ja sen kulttuurityötä voi tukea osoittamalla lahjoituksia Eino Leino talon -säätiön tilille

FI07 1841 3000 0062 83 tai

FI77 5760 0320 2501 69

Säätiö ottaa vastaan myös rahallisia lahjoituksia, testamentteja, kirja- ja taululahjoituksia.

Postiosoite:

Eino Leino talon -säätiö